Näytelmäfestivaali 30.-31.12.2023

ILOTULITUS 2024 NÄYTELMÄFESTIVAALI

30.12.2023 klo 18:00 yleisölle avoin lähtötapahtuma

31.12.2023 klo 18:00 alkaen näytelmien esitykset

Kiuruveden kulttuuritalolla

Ilmainen sisäänpääsy

 

Hulluviima järjestää Ilotulitus 2024 näytelmäfestivaaliin 30.-31.12.2023. Festivaalin ideana on luoda näytelmiä 1-4 kappaletta 24 tunnin aikana. Festivaali käynnistää teatteri Hulluviiman 30-vuotisjuhlavuoden.

Tapahtuma alkaa 30. joulukuuta kello 18 Kiuruveden Kulttuuritalolla Kiurusalissa. Tällöin muodostetaan ryhmät. Tehtävien näytelmien määrä riippuu osallistujamäärästä. Osallistujat jaetaan ryhmiin. Ryhmien jakoperusteet kerrotaan paikanpäällä. Jokaisessa ryhmässä on käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijöitä 4-8 kappaletta. Jakautumisen jälkeen ryhmien ohjaajat pitävät tutustumis- ja ryhmäytymisharjoituksia. Näytelmien kirjoittajat pääsevät myös tällöin tositoimiin. Heidän tehtävänään on kirjoittaa näytelmä aamukahdeksaan mennessä. Tarjolla on siis ohjaajan käsikirjoittajan ja näyttelijän rooleja. Lisäksi tarvitsemme muusikoita, teknistä henkilökuntaa, sekä tarpeiston ja puvustuksen vastuuhenkilön.

Ilmoittautuminen tapahtuu seuraavalla tavalla: Ilmoittaudu sähköpostilla hulluviima@gmail.com osoitteeseen 30.11.2023 mennessä. Ilmoittautumisesta tulee tulla selville mihin rooliin olisit halukas tulemaan. Ohjaajaksi, käsikirjoittajaksi, näyttelijäksi, muusikoksi, puvustajaksi, valo-/äänihenkilöksi jne. Laita nämä toiveesi tärkeysjärjestykseen numeroilla 1-3. Jos haluat olla tarjolla useampaan kuin yhteen tehtävään, esimerkiksi jos sinulle käy sekä ohjaajan että näyttelijän tehtävä, mutta haluat enemmän päästä näyttelemään, laita seuraavalla tavalla:

1. näyttelijä
2. ohjaaja

Mikäli tarvitset majoitusta Kiuruvedellä sitä tarjoavat seuraavat paikat Peltohovi ja Sininen helmi sekä Palopaikka.

Juoni lyhyesti:

Kaikki kokoontuvat 30. joulukuuta Kiurusaliin kello 18. Kirjoittajat saavat aiheet ja aloittavat kirjoittamaan näytelmää. Näyttelijät ja ohjaajat alkavat tutustumaan ryhmiinsä. Aamulla 31. joulukuuta kello 8 kaikki kokoontuvat jälleen Kiurusalissa. Kirjoittajat luovuttavat käsikirjoituksensa ohjaajille. Lukuharjoitukset jälkeen siirrytään harjoittelemaan näytelmää omiin harjoittelutiloihin. Jokainen ryhmä pääsee vuorollaan testaamaan omaa näytelmänsä Kiurusalissa. Illalla kello 18 esitetään ensimmäinen näytelmä ja siitä eteenpäin järjestyksessä kunnes kaikki on esitetty. Festivaalin toimikunta valitsee esitysjärjestyksen. Lopulta illalla pidetään uudenvuoden juhlat ja ilotulitus. Päivän aikana osallistujille on tarjolla ruokaa, kahvia ja muuta elämiselle tarpeellista ravintoa. Tapahtumasta ei makseta kenellekään palkkaa, eikä järjestävällä taholla ole myöskään mahdollisuutta osallistua matka- ja majoituskuluihin. Hulluviima jättää itselleen oikeuden esittää näytelmiä myöhemminkin, ellei etukäteen kirjoittajan kanssa sovita toisin.

Tarkoituksena on pitää hauskaa, haastaa itseään uusiin kokemuksiin ja luoda yhteistyötä eri teattereiden välille. Kysymyksiä voi laittaa sähköpostiin tai soittaa allekirjoittaneelle.

Parhain terveisin,

Hulluviiman johtokunta
hulluviima@gmail.com

Tapahtumasta voi tiedustella myös puhelimella numerosta 050 3228212 (Esko Huttunen)

Lipunmyynti

Sähköinen ennakkovaraus

Puh. 040 327 0666

SähköpostI: hulluviima (at) gmail.com

Esiintymispyynnöt

Maiju Kainulainen

Puh. 050 013 1611

Sähköposti: hulluviima (at) gmail.com

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Eveliina Ikäläinen
Kirkonsalmentie 63
74120 Iisalmi
Puh. 040 589 0873