Teatteri Hulluviiman improryhmä

Teatteri Hulluviiman improryhmä hallitsee viihdyttäviä, yllättäviä ja mukaansatempaavia improvisaatioteatterin tekniikoita, joiden avulla luodaan 30 min - 45 min - 1 h esityksiä musiikkinumeroineen tilaajan toiveita kunnioittaen.

Improvisaatioteatteri tarkoittaa teatteria, jossa esitys luodaan sen esittämishetkellä improvisoiden. Kaikki keksitään tässä ja nyt, eikä näyttelijät aina itsekään tiedä mistä idea, ajatus, hahmo tai laulu syntyy. Improvisaatioteatterissa näyttelijät antavat omalle päälleen ja ilmaisulleen luvan yllättää, olla arvaamaton.

Improvisaatioteatterin hienous on yhdessä tekeminen. Ihan aina ei tiedä edes mitä itse tekee, mutta koskaan ei todellakaan voi tietää mitä toinen tekee. Silti yhdessä voidaan luoda tarinallista teatteria tai pieniä kohtauksia, lauluja, runoja tai mitä ikinä sieltä sitten putkahtaakaan. Tärkeintä on toisen kuunteleminen, aistiminen ja ymmärtäminen.

Improvisaatioteatteri ei spontaanista luonteenlaadustaan huolimatta ole sattumanvaraista. Impron luomiseen on kehitetty erilaisia tekniikoita, joita näyttelijät lavalla hyödyntävät. Tekniikat mahdollistavat yhdessä tekemisen ja tarinoiden etenemisen. Esityksestä nauttiminen vaatii katsojalta sen hyväksymistä ja siihen rohkeasti heittäytymistä, että mitä tahansa voi tapahtua tai olla tapahtumatta. Jokainen esitys nähdään vain kerran ja on siksi ainutlaatuinen.

Hulluviiman improryhmä harjoittelee säännöllisesti ja on hionut omannäköistä free-impro tekniikkaa. Free-improssa tajunnanvirta luotsaa näyttelijöitä kohtauksesta toiseen ilman juontajan keskeytyksiä. Free-impron seuraaminen vaatii katsojilta sen hoksaamista, että luvassa ei todennäköisesti ole yhtenäistä juonellista tarinaa vaan kohtaukset voivat vaihtua nopeastikin.

Lipunmyynti

Sähköinen ennakkovaraus

Puh. 040 327 0666

SähköpostI: hulluviima (at) gmail.com

Esiintymispyynnöt

Maiju Kainulainen

Puh. 050 013 1611

Sähköposti: hulluviima (at) gmail.com

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Eveliina Ikäläinen
Kirkonsalmentie 63
74120 Iisalmi
Puh. 040 589 0873